nedjelja, 21. svibnja 2017.

Punjeni zapečeni šampinjoni

Jedno od jela koje upotpunjuje trpezu. Mada može poslužiti i kao glavno jelo za one koji ne jedu mnogo :)
Ja sam ih danas spremila na najjednostavniji način ali im je ukus mnogo fin. Možete ih spremiti i ranije pa zapeći neposredno prije služenja.


POTREBNO JE :
500 gr šampinjona
100 gr livada ili nekog drugog topljivog sira
1 kašika pesta verde
malo bijelog luka
malo soli



PRIPREMA:
Šampinjone očistite i skinite im peteljke ili vratove :) Skinuti dio sitno isjeckajte i propržite na malo ulja. Posolite, dodajte pesto i malo bijelog luka.
Šampinjone četkicom premažite sa malo ulja i stavite u rernu na 200 °C da se peku oko 10  minuta.
Izvadite ih iz rerne, napunite filom, pospite rendanim sirom i zapecite još oko 5 minuta na najjačoj temperaturi.
Prijatno :)

Nema komentara:

Objavi komentar